Livestream zondag 24 jan 11:00 uur vanuit H. Willibrord kerk, Voorganger Pastoor Franken

Viering vanuit de H. Willibrord kerk Oegstgeest

Er is ook de mogelijkheid tot digitaal collecteren via de Givt-app. 

De livestream van deze viering is te zien via de link: https://youtu.be/uyH6o3pgIAE

Livestream zondag 17 jan 11:00 uur vanuit H. Laurentius kerk, Voorganger Pastoor Franken

Viering vanuit de H. Laurentius, Voorschoten

Er is ook de mogelijkheid tot digitaal collecteren via de Givt-app. 

De livestream van deze viering is te zien via de link: https://youtu.be/CmUUBk2NxTI

Livestream zondag 10 jan 11:00 uur vanuit H. Willibrord kerk, Voorganger Pastoor Franken

Viering vanuit de H. Willibrord kerk Oegstgeest

Er is ook de mogelijkheid tot digitaal collecteren via de Givt-app. 

De livestream van deze viering is te zien via de link: https://youtu.be/xUWsiZVuDyA

Bemoedigende Kerst-boodschap van het pastoraal team in deze moeilijke coronatijd

Het [pastorale team heeft een video kerstboodschap voor u:  https://youtu.be/nG12yHJNkJU 

Zondagmiddag 13 dec :De Vrolijke Noot verzorgt online kerstconcert

  In deze barre Corona-tijden is het moeilijk om ook als kinderkoor op te treden voor publiek. De Vrolijke Noot is echter niet voor één Corona-gat te vangen en zit zeker niet bij de muzikale pakken neer. Ze zijn daarom al enkele weken aan het repeteren voor een sfeervol kerstconcert, online voor iedereen thuis te volgen. Wat een enthousiasme bij alle 22 jonge koorleden om heerlijk samen al die schitterende kerstliedjes te mogen en kunnen zingen. Zit u er thuis klaar voor op zondag 13 december van 16.30 – 17.30 uur?

Agnes Bol, dirigente van De Vrolijke Noot: ,,Dit kerstconcert gaat nu online zodat iedereen thuis live via de livestream kan meegenieten. En dan hebben we vast en zeker nog een veel groter publiek dan normaal. Wilt u dit live volgen? Noteer dan de datum alvast in uw agenda, zondag 13 december van 16.30-17.30 uur! De link van de livestream is: https://youtu.be/irsBwhbcpZI
Kerstrepertoire om te beleven met al uw zintuigen

[Lees meer…]

Alpha: Ontmoeten, vragen, ontdekken

Kun je nu nog geloven in God?

Als je kijkt naar de wereld waarin we leven, dan kun je je afvragen: hoe kun je nu nog geloven in God? Als er een God is, waar is Hij dan? Als God echt van mensen houdt, laat Hem dan een einde maken aan deze ellende!

Geloven is voor iedereen een persoonlijke zoektocht. Het begint met één puzzelstukje, waarna er stukje voor stukje puzzelstukjes worden bijgelegd. Maar het blijft een puzzel, ook als je al je hele leven gelooft of met het christelijk geloof bent opgegroeid.

De Alpha wil je uitdagen om voor het eerst of opnieuw te gaan zoeken. En om door te blijven puzzelen als je het totaalplaatje even niet meer ziet. Laat je verrassen!

Wil je meer weten? Kom naar de Alpha!

[Lees meer…]

Vierkerstmis.nl

De mogelijkheden om met Kerstmis in de kerken bij elkaar te komen zijn dit jaar beperkt vanwege het coronavirus en het kerkelijk leven op anderhalve meter. Maar Kerstmis is te belangrijk om het niet te vieren. Vandaar dat de website vierkerstmis.nl wordt gelanceerd. Dat gebeurt onder de vlag van rkkerk.nl.

Op vierkerstmis.nl vinden bezoekers tips om Kerstmis te vieren in het gezin (doe-boekje voor kinderen), met de armen (Adventsactie), met het Woord van God (rkbijbel.nl) én door deel te nemen aan de liturgische plechtigheden. Dat laatste kan door een kerk te bezoeken of de vieringen van Kerstmis online of via tv te volgen. Voor mensen die thuis meevieren wordt een liturgieboekje online beschikbaar gesteld en wordt via zoekparochie.nl verwezen naar parochiewebsites.

Alpha cursus start in januari

Wat is het doel van mijn leven? Wanneer ben ik nou echt gelukkig? Waar bestaat mijn leven eigenlijk uit als alles wegvalt?’ Het zijn allemaal vragen die juist in deze tijd omhoog kunnen komen.

Gratis deelname

Alle bijeenkomsten zijn online via Zoom (https://zoom.us). Zoom kan je gebruiken op je PC, laptop, tablet of op je smartphone. Een camera, geluid en microfoon zijn vereist. Gebruik de Zoom-app op je mobiel. Windows-gebruikers kunnen het beste de Zoom Client for Meetings installeren (https://zoom.us/download).

De eerste avond is de introductie-avond. Dan kan je kijken of je mee wilt doen. Je moet je van te voren hiervoor opgeven, omdat we anders niet de link naar de Zoom-bijeenkomst kunnen sturen.

Meer informatie op https://www.parochie-augustinus.nl/alpha/

Aanmelden viaalpha.jozefkerk@hotmail.com

Marriage Course start eind januari

De Marriage Course wordt online gegeven.

·  De cursus begint op 22 januari (catechese avond), echter, vanwege de speciale opzet kunnen deelnemers zich uiterlijk nog op 22 januari ‘s ochtends aanmelden.

·  De cursus is opgezet voor stellen die willen gaan trouwen én voor reeds langer gehuwden. Er is evenmin een beperking aan het aantal deelnemers: ieder paar kan zich aanmelden.

·  De data zijn: 22/1, 12/2, 26/2, 12/3, 26/3, 9/4, 23/4, 21/5 waarvan een groot deel interactieve avonden zullen zijn, telkens om 20.00 uur. Het andere deel van de in totaal 8 sessies is met hulp van de internetcursus flexibel in te plannen door de deelnemers zelf. Precieze informatie volgt op de eerste avond. 

·  Aanmelding kan via de website van het Bisdom: https://www.bisdomrotterdam.nl/roeping/huwelijk-en-gezin-roeping/pre-marriage-course

·  Kosten: € 20,– per paar.

Preek pastoor Franken eerste zondag van de advent.

Heeft u wel eens het volgende meegemaakt? Je bent aan het bidden en er gebeurt niets. Je voelt  helemaal niets. Je denkt: “Ik praat alleen maar in mezelf. Er is helemaal niets.”

Of het volgende: Je staat aan het ziekbed van iemand van wie je houdt. Je ziet hoeveel pijn hij of zij heeft. Je staat daar. Je voelt je zo machteloos. “God help hem toch! Zij heeft u nodig God!” Geen antwoord.

De profeet Jesaja in de eerste lezing zit in dezelfde situatie. Hij bidt: ‘Scheur toch de hemel open en daal af.’ In moderne taal:. Laat zien dat U er bent, nu ik U zo nodig heb.

[Lees meer…]