De jaarlijkse Jeroensommegang op zondag 15 augustus.

Noordwijk – De jaarlijkse Jeroensommegang wordt gehouden op zondag 15 augustus.
Het is een stille tocht van ongeveer anderhalf uur langs de vijf “heilige bruggen”. Ook de beide Jeroenskerken en het Jeroensveld op landgoed Calorama worden bezocht. Op deze plek is in 856 de priester Jeroen door de Vikingen onthoofd. De Jeroensommegang wordt georganiseerd door de beide RK parochies in Noordwijk samen met de Protestantse Gemeente Noordwijk. Na afloop van de stille tocht is de mogelijkheid om, aanvang 10:00 uur, aan de eucharistieviering respectievelijk dienst in een van de Jeroens deel te nemen.
Om 8.15 uur start de Jeroensommegang op het Lindenplein. Coronamaatregelen zijn van kracht. Daarom graag vooraf aanmelden bij het secretariaat van parochiekern St. Jeroen en Maria ter Zee of het secretariaat van PKN Noordwijk. Het kan ook kort voor aanvang.
R.K. Parochiekern St. Jeroen en Maria ter ZeeVan Limburg Stirumstraat 24
2201 JP Noordwijk Z-H
tel.: 071-3612590
mail: sintjeroen@parochiesintmaarten.nl