VIERINGEN MET KERSTMIS IN CORONATIJD

Tot hun verdriet heeft het Pastorale Team van de parochie H. Augustinus (Katwijk, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar) een moeilijke beslissing moeten nemen. Op Kerstavond zullen de vieringen zonder kerkgangers plaatsvinden. Waar er andere jaren gemiddeld 1000 mensen naar deze vieringen kwamen, zijn er nu maar 30 toegestaan. Wie beslist dan wie de ‘gelukkigen’ zullen zijn? Zo’n keuze mag je uit solidariteit met elkaar eigenlijk niet maken. Daarom is besloten om de vieringen alleen via een livestream te laten volgen.

Alle kerstnachtmissen worden gestreamd: om 20.00 uur vanuit de H. Willibrordkerk in Oegstgeest en de Joannes de Doperkerk in Katwijk en om 22.00 uur vanuit de  Sint Willibrorduskerk in Wassenaar en de H. Laurentiuskerk in Voorschoten .

Op kerstavond kan men om 17.00 uur de livestream van de gezinsviering in Katwijk volgen.  Kinderkoor De Vrolijke Noot zal daar de muzikale ondersteuning verzorgen. Zie hiervoor www.joannesdedoper.nl.

Op Eerste Kerstdag zijn de vieringen als op zondag: om 9.30 uur in Joannes de Doperkerk Katwijk en de St. Jozefkerk in Wassenaar; om 11.00 uur in H. Willibrordkerk Oegstgeest en H. Laurentiuskerk Voorschoten; om 16.00 uur in De Goede Herder in Wassenaar. Vanuit Voorschoten wordt de viering gestreamd.

Op Tweede Kerstdag zijn er alleen vieringen om 9.30 uur, in de Sint Willibrordus in Wassenaar en in de Joannes de Doperkerk in Katwijk. Voor de vieringen op Eerste en Tweede Kerstdag geldt dat er maximaal 30 kerkgangers mogen zijn (plus de voorgangers, misdienaars, zangers, organist, koster etc.). Reservering vooraf is dus noodzakelijk

Reservering vooraf is dus noodzakelijk via het secretariaat van uw parochiekern. Het is de bedoeling dat alleen parochianen van de H. Augustinus kunnen reserveren

In de dagen vóór Kerst en daarna bent u welkom om een kaarsje op te steken en te komen bidden. Voor de openingstijden van de kerk kunt u de website van de  parochiekern raadplegen.

Het Pastorale Team hoopt en bidt dat de blijde Geboorte van Christus dit jaar toch werkelijk gevierd en gevoeld mag worden, in ons hart, onze gezinnen en onze gemeenschap, die niet fysiek, maar wel geestelijk kan samenkomen.

Zalig Kerstmis en een Gezegend Nieuwjaar!