Liduinaprocessie in Schiedam

In Schiedam zal voor de vijfde keer de processie van Sint Liduina worden gehouden. Op zondagmiddag 26 mei aanstaande zal opnieuw de Liduinaprocessie door de straten van Schiedam trekken.

Deze keer zal de Liduinaprocessie plaatsvinden in het Jaar van de Roepingen.

Programma:

10.30 uur: Basiliek – Plechtige hoogmis, muzikaal verzorgd door ons herenkoor In Honorem Dei en ons dameskoor Jubilatio. Aansluitend is er koffie/thee in ‘De Wilgenburg’ en gelegenheid om een (zelf meegebrachte) lunch te gebruiken.

13.30 uur: Gebedsmoment voor aanvang van de processie.

14:00 uur: Processie met de relieken van Liduina door de straten van Schiedam. langs plaatsen uit het leven en uit de verering van Liduina, met om circa 14.00 uur een korte oecumenische gebedsdienst in de Grote of Sint-Janskerk en om 15.15 uur een statie in Huis te Poort (Oud Katholieke kerk) aan de Dam.

15:45 uur: Korte afsluitende Vesperdienst.

16:00 uur:  Afsluitende ontmoeting in ‘De Wilgenburg’ met soep en een broodje.