Verrassend veelzijdig Vocalis viert, kom ook!

Middenkoor Vocalis van parochiekern H. Joannes de Doper uit Katwijk bestaat dit jaar 25 jaar en viert dat muzikaal met wie wil. Kom dus vrijdagavond 16 november om 20.00 uur naar de r.-k kerk aan de Kerkstraat 70 voor een gratis jubileumconcert met vele verrassingen, muzikaal, in beelden en in woord en daden. Kom niet alleen, maar neem zeker twee andere muziekliefhebbers mee! Het jubileumconcert kent ook twee gastkoren, kinderkoor De Vrolijke Noot, vertederend om 35 kids muzikaal te zien stralen, en ouderenkoor Cantemus. Na afloop, zo rond 21.45 uur, is er voor wie wil ook de zeer geliefde ‘derde helft’ in de grote zaal van ‘de kleine Joannes’.

Agnes Bol, voorzitster en koorlid van Vocalis: ,,Neem allen je mobiel mee want het wordt heel interactief. Bij de blokjes ‘Nederlands’, ‘Modern’, ‘Gedragen’, ‘Vrolijk’ en ‘Buitenlands’ zingt Vocalis van elk lied dertig seconden. Met de mobiel kunnen alle aanwezigen stemmen op hun meest favoriete lied van elk muziekblokje. En dat gaan we dan zingen. Pianist Niek van der Meij en dirigent Aldert Prast, op accordeon’ verzorgen ook een indrukwekkend muzikaal intermezzo. En na de muzikale bijdragen van de twee gastkoren is er van ons middenkoor Vocalis een grootse muzikale finale met stukken uit fantastische musicalhits van Andrew Lloyd Webber.”

Handig om te weten…
Wat zou het gaaf zijn om bij dit jubileumconcert schouder aan schouder in de kerkbanken te zitten, genietende van hoe uw en jullie oorschelpen worden verwend met wat veelzijdig Vocalis zo ook de twee gastkoren muzikaal te bieden hebben. ,,Goed om te weten dat negen koorleden, die alle jaren lid zijn, deze avond ook in het zonnetje worden gezet. Na afloop is er een deurcollecte waarmee we als koor de onkosten willen bestrijden.  Voor ons als koor zou het zo gaaf zijn om bij aanvang een volle kerk te mogen begroeten. Want zo’n jubileumconcert waar je als publiek zelf kan stemmen welk lied je wilt horen, leuker kunnen we het niet maken”, aldus de zeer enthousiaste Bol van Vocalis.