Kleuterkerk 14 oktober

De r.-k kleuterkerk van de  parochie H. Augustinus, is een laagdrempelige viering van een half uur voor de kleintjes en hun (groot)ouders elke tweede zondag van de maand. Zondag 14 oktober is het thema ‘het doopsel’. Hier horen de kinderen wat het betekent dat zij gedoopt zijn. Kleuterkerk vindt plaats in de Sint Jozefkerk aan de Parklaan 28 in Wassenaar om 11.30 uur. Kinderen vanaf groep 4 zijn van harte welkom om mee te zingen in het koortje. Aanmelden daarvoor is niet nodig, maar om 11.00 uur worden de liedjes al geoefend. Jullie komen toch ook?

De begeleiders zitten met de kinderen op het kleed voor het altaar en luisteren naar een verhaal over Jezus. Er wordt over het verhaal gesproken en een mooie kleurplaat kan er worden ingekleurd. Natuurlijk wordt er ook met elkaar gezongen en gebeden. Aan de kinderen wordt ook op een eenvoudige wijze geleerd te bidden voor anderen, elkaar en zichzelf. Hierbij mogen ze natuurlijk ook een kaarsje aansteken. De kinderen doen dit graag en weten vaak heel goed waarvoor ze willen bidden. Welk kind vindt dat niet fijn? Ze kunnen zo op een speelse en vreugdevolle manier het geloof een plekje in hun hart geven.

Het doopsel

Door het doopsel zeg je ‘ja’ op Gods liefde. ,,Wil jij mijn kind zijn?”, ,,Ja, ik wil uw kind zijn!” De kinderen krijgen ook te horen en zien hoe het er met een doopsel aan toegaat. Wie weet kunnen de kinderen thuis van tevoren nog eens naar de foto’s van hun eigen doopsel kijken. Ze mogen ook hun eigen doopkaars zondag 14 oktober meenemen. Er wordt uitgelegd waarvoor deze dient. En na de viering is er koffie / thee en limonade met wat lekkers voor alle aanwezigen.

Werkgroep kleuterkerk

Wilt u meer informatie over de kleuterkerk of zich aanmelden voor de nieuwsbrief? Dan kunt u contact opnemen met de werkgroep kleuterkerk van de parochie H. Augustinus: kindermis.jozefkerk@hotmail.com. Tot zondag 14 oktober?