Kerkenloop op 17 juni

DOE MEE! Loop, fiets of wandel mee voor de gevluchte Christenen in Irak! Onze
parochie doet samen met verschillende protestanse kerken en Kerk in
Nood aan de ‘Kerkenloop

De opbrengst van de inschrijf- en sponsorgelden gaan naar Kerk in Nood dat een groots wederopbouwproject uitvoert in Irak. Ruim 12.000 huizen van Christenen in Irak werden door terroristen van Islamitische Staat (IS) vernietigd sinds de verovering van de Nineveh-vlakte. Veel Christenen vluchtten en vonden opvang in Erbil, een stad in het Koerdische Noord-Irak. Nu IS uit Mosoel is verjaagd, willen ze terug naar de dorpen waar ze zijn opgegroeid, hun thuis!

Voor € 2.000 kan een huis worden opgeknapt en kan een gezin terugkeren. Help je mee?

De ‘Kerkenloop’ wordt georganiseerd op zondagmiddag 17 juni a.s om 13.00 uur en gaat over een route langs de verschillende kerken van onze parochie en langs een aantal protestantse kerken in Katwijk, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar. Neem je buurvrouw, je tante, je oom, je collega’s, je voetbalteam of je hele klas mee. Iedereen mag meedoen! Je kunt zelf bepalen of je de hele route loopt, fietst of wandelt of dat je slechts een deel daarvan aflegt.

Het inschrijfbedrag bedraagt (minimaal*) voor kinderen € 2,50 en voor volwassenen (vanaf 18 jaar) € 5,- (* een hoger bedrag wordt zeer gewaardeerd en gaat 100% naar dit project) Nog mooier wordt het wanneer je wordt gesponsord per afgelegde kilometer. Zo komen wij in beweging om de mensen daar weer onderdak te bieden.

Meer weten over het project in Irak en de ‘Kerkenloop’? Kijk op Kerk in Nood website. Of kom op de onderstaande data naar de verschillende kerklocaties voor een toelichting over het project door medewerkers van Kerk in Nood en schrijf je dan meteen in.

Zondag 13 mei Na afloop van de Eucharistievieringen:
– 10.30 uur Sint Willibrorduskerk, Wassenaar (viering start om 09.30 uur)
– 12.00 uur H. Laurentius, Voorschoten (viering start om 11.00 uur)
Zondag 3 juni Na afloop van de Eucharistievieringen:
– 10.30 uur H. Joannes de Doper, Katwijk (viering start om 09.30 uur)
– 12.00 uur H. Willibrord, Oegstgeest (viering start om 11.00 uur)