@Kapelaan

U heeft er eerdere over gelezen in ons parochieblad: het concept @Kapelaan. Inmiddels alweer operationeel sinds 22 maart 2017 en met inmiddels 63 deelnemers.

Hoe werkt het?
Het is een Whatsapp groep waarin onze kapelaan meldt wanneer en waar één van de kerken extra open zal zijn voor Aanbidding, H. Mis, Biecht en/of rozenkrans. Sinds kort is er ook soms Lectio Divina (het samen lezen van Gods Woord). Ook de bijeenkomsten van de internationale gebedsgroep Emmanuel worden erin gemeld. Het zijn last-minute meldingen, meestal een dag tevoren. De meldingen staan ook op onze Facebook pagina. Deelname aan de Whatsappgroep is geheel vrijblijvend, je ziet wat er langs komt en je kijkt of je wilt komen. De groep is niet bedoeld als onderlinge chatgroep, maar enkel als mededelingenbord.

Een bijzondere aanwinst
Het is een zeer eenvoudig laagdrempelig concept buiten bestaande structuren en met een grote mate van flexibiliteit, dat heeft geleid tot een nieuw elan. Het geeft mensen de kans meer tijd door te brengen met de Heer, ook buiten de gebruikelijke tijden van het vieringenrooster. Dit is vooral ook fijn voor werkende mensen of mensen met jongere kinderen.

Verbondenheid tussen mensen van verschillende pluimage
@Kapelaan brengt mensen uit de verschillende kerken van en buiten onze parochie samen. @Kapelaan is -met een hip woord-  een community. Het schept verbondenheid tussen een gevarieerde mix van mensen; niet zo zeer door met elkaar na te praten (al gebeurt dat wel) maar veeleer door het samen zijn in gebed. Dat vind ik zelf een bijzondere en wonderlijke vorm van verbondenheid. De eenkennigheid wat betreft het omgaan met mensen die in het dagelijks leven thuis en in de parochie wel eens de kop kan opsteken, wordt doorbroken.

Mini-retraite of ‘à la carte’

Meestal stelt de kapelaan over een periode van twee uur verschillende dingen voor (zie foto). Je kunt aanhaken waar je wilt, maar je kan er ook voor kiezen om eens bewust wat extra tijd te nemen. Zo wordt het een mini-retraite in eigen parochie. Ervaar het zelf: de tijd die het ‘kost’ betaalt zich terug.

Aanmelding @Kapelaan: d.m.v. een berichtje aan kapelaan Boris (06) 43 51 45 95.