Augustinusborrel

Terugblik Augustinusborrel

De Augustinusweek werd op 8 september afgesloten met “de Augustinusborrel”: een informele bijeenkomst voor de leden van pastoraatgroepen, beheercommissies, parochiebestuur, pastoraal team, secretariaats-coördinatoren in de parochie, en enkele anderen die in het afgelopen jaar parochiebreed vrijwilligerswerk hebben gedaan op verzoek van het bestuur. Het doel van deze jaarlijkse samenkomst is elkaar aan de start van het seizoen te ontmoeten en te inspireren.

Om 18.00 uur werd er gestart met een gebedsviering in de H. Willibrordkerk in Oegstgeest met als thema ”Iedere tijd opnieuw”, en omdat het die dag het Feest van Maria Geboorte ia, worden er een tweetal (niet zo bekende…) Marialiederen gezongen.

‘State of Augustinus’ Quiz

Daarna volgde in de pastorie onder genot van een drankje een ‘State of Augustinus’ quiz via de digitale snelweg m.b.v. je smartphone. Er werden leuke meerkeuzevragen gesteld over het wel en wee van de parochie. Via de beamer werden de antwoorden en tussenstanden rechtstreeks geprojecteerd. Het werd een spannende strijd tussen diverse teams: het Team Begraafplaatsen ging als eerste aan kop, maar viel later ‘dood’ door een verbindingsprobleemL. Het Team Bloemen deed het ook goed maar uiteindelijk won het Team M. (M = van Maria Geboorte) omdat zij supersnel waren met het beantwoorden van de laatste vraag. Quizmaster Astrid van der Valk feliciteerde het winnende team o.l.v. Erik Flikkenschild.

Vervolgens was er een lekker chinees buffet om van te genieten. De tafels waren goed door elkaar gemengd met verschillende pluimages, een goede basis voor nieuwe kennismakingen en gezellige gesprekken ter inspiratie.

Focus op Foto’s

Het werd nog gezelliger toen de focus kwam op de door eenieder ingeleverde foto’s. Daar was toch het wachten op: Wat zou er met mijn foto van mijn 1e H. Communie gebeuren of mijn foto als peuter met mijn lievelingsbeer, die ik nog steeds heb?  Het werd een unieke fotoquiz. Per foto raden wie die kleine baby, peuter of kleuter was waarbij de keuze was uit 3 namen van de aanwezigen. Tja, dat de jonge misdienaar niet de pastoor was maar Cees Olijslagers, dat kostte menigeen wat punten. Vertederend waren ook de babyfoto’s. Humor en hilariteit met het zien van Els van Leuken met haar pop, Reinoud Kaasschieter met zijn lievelingsbeer, Diaken George als jonge kunstschilder, Nel Houwer in Katwijkse klederdracht, pastoor Michel als zanger van de band en nog veel meer.  Al met al was het een bijzondere manier om elkaar zo beter te leren kennen. Connie Schutten en Anneke van der Valk hadden 24 van 30 foto’s goed gescoord, heel knap! De fotoquizmaster, Désirée de Bruijn, reikte aan deze ex aequo winnaressen een prijsje uit (foto links onder).

Met dank aan …

Rond 21.30 uur ging iedereen huiswaarts. Dank aan de pastoraal werkers van het PT voor de voorbereidingen van de Vespers, parochiekern H. Willibrord voor de gastvrijheid en support, en de quizmasters voor hun creativiteit. Het was een mooie en zeer geslaagde avond.